Skip to main content
Skip to main navigation menu
Skip to site footer
Open Menu
About
About the Journal
Editorial Team
Privacy Statement
Current
Archives
Submissions
Indexadores e Diretórios
Announcements
Contact
Search
Register
Login
Home
/
Archives
/
Vol. 12 No. 4 (2021)
Vol. 12 No. 4 (2021)
Published:
2022-03-31
Editorial
Nutrição: ciência aliada a VIDA!
Ruth Cavalcanti Guilherme
1-3
pdf (Português (Brasil))
Artigos Originais
Dietary profile and nutritional status of depressive patients treated at a small hospital in southern Santa Catarina
Luana Vieira de Souza, Morgana Prá
4-17
pdf (Português (Brasil))
A autopercepção alimentar e corporal como recurso para a Educação Alimentar e Nutricional em grupo
Food and body self-perception as a resource for group Food and Nutrition Education
Bruna Gomes Botelho, Isabela Figueiredo e Souza, Clarice Lima Álvares da Silva, Kellem Regina Rosendo Vincha
18-37
pdf (Português (Brasil))
Food and nutritional education actions in preventing weight in school: Experience of the health programa t school in a municipality of the valley of Rio dos Sinos-RS
Andressa Pinheiro, Caroline D’Azevedo Sica
38-51
pdf (Português (Brasil))
Proportion of consumption of food groups by children aged 6 to 23 months and associated variables
Natália Pires Beltrame, Stephane Janaina de Moura Escobar, Joseane Carla Schabarum, Daniele Gonçalves Vieira, Paula Chuproski Saldan
52-66
pdf (Português (Brasil))
Nutritional status parameters of patients with Pressure Ulcers in a University Hospital in southern Brazil
Karine Kahl, Giovanna Medeiros Rataichesck Fiates, Amanda Bagolin do Nascimento
67-87
pdf (Português (Brasil))
Lipid profile of patients diagnosed with SARS-CoV-2 admitted to critical units of a private hospital
Natalia Golin, Luma Kagueyama, Caroline Valverde Pereira, Erika Suiter, Ariane Nadólsksis Severine
88-98
pdf (Português (Brasil))
Evaluation of Food Consumption During Social Distancing Due to the COVID-19 Pandemic in Belo Horizonte, Minas Gerais.
Telma Teixeira Pereira, Nayara Salgado Vieira Sette, Raquel Torres Lemos, Ana Paula Girundi Pereira
99-112
pdf (Português (Brasil))
Cricket flour as a gluten-free cake ingredient: affective and discriminative sensorial analysis
Yohanna Moura, Bruna Silva, Tulio Cesar de Lima Lins
113-128
pdf (Português (Brasil))
Development of bread with fiber-enriched and low sodium content
Gilza Andrea Martins e Cruz, Júlia Letícia Teles Rodrigues, Clara Fernanda Almeida Oliveira, Camila Cristina Soares e Silva, Eric Liberato Greg´ório
129-139
pdf (Português (Brasil))
Temperature control evaluation in the production and distribution of preparations in a Hotel Meal Production Unit
Nadia Cristina Testoni Chaves Pereira, Marla de Paula Lemos
140-153
pdf (Português (Brasil))
Understanding of adolescents about nutritional information and its forms of presentation on food labels
Rosa Beatriz Monteiro Souza, Érica Queiroz Valente, Fernanda Monteiro Silva
154-170
pdf (Português (Brasil))
Artigos de Revisão
The use of Lactobacillus reuteri DSM 17938 in infantile colic: an effective treatment?
Beatriz Pacheco
171-185
pdf (Português (Brasil))
Benefits of low glycemic index diet in glycemic control and weight loss of patients with type 2 Diabetes Mellitus: Systematic review of randomized clinical trials
Natália Victor Elias, Larissa Silva Barbosa
186-200
pdf (Português (Brasil))
Effects of vitamin D supplementation in adults with HIV – literature review
Monique da Silva Monção, Juliana Lauar Gonçalves, Patricia Dias de Brito
201-212
pdf (Português (Brasil))
Relatos de Caso
Qualitative analysis of preparations from an institutional restaurant
Melissa Ionara Ribeiro Sabbagh, Maria Cristina de Albuquerque Barbosa, Angélica Cotta Lobo Leite Carneiro
213-223
pdf (Português (Brasil))
Make a Submission
Make a Submission
Language
English
Português (Brasil)
Siga-nos
diretrizes
Diretrizes para Autores
Most Read
Nutrição Enteral: elaboração de um protocolo clínico de tratamento de diarreia em Terapia Nutricional Enteral
694
Anais do XXV Congresso Brasileiro de Nutrição - CONBRAN 2018 - Alimentação Coletiva
653
Efeitos do jejum intermitente para o tratamento da obesidade: uma revisão de literatura
643
Avaliação qualitativa das preparações do cardápio de uma escola privada em um município do interior de Minas Gerais
566
Educação alimentar e nutricional no combate à obesidade infantil: visões do Brasil e do mundo.
552
Information
For Readers
For Authors
For Librarians